Κοτόπουλο με τραχανά γλυκό ολικής

στις

Υλικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 σκόρδο

500 γρ σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη

1 κιλό κοτόπουλο μπούτι χωρίς πέτσα φιλεταρισμενο

500 γρ τραχανά ολικής γλυκό

ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Μπαχάρι σε σκόνη η κόκκους

3 φύλλα δάφνης

Παρασκευή:

Πολτοποιουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μουλτι με λίγο ελαιόλαδο.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν και να καραμελωσει το κρεμμύδι.

Στην συνέχεια σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το κοτόπουλο,τα μπαχαρικά και το λάδι και σοταρουμε για 5 λεπτά.

Συνεχίζουμε με την σάλτσα ντομάτας για άλλα 3 λεπτά.

Τέλος βάζουμε νερό και την δάφνη και βράζουμε το κοτόπουλο αφού πάρει βραση για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε τον τραχανά και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει, ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα τον πάτο της κατσαρόλας και μόλις αρχίσει να φουσκώνει κλίνουμε την φωτιά και αφήνουμε να φουσκώσει με κλειστό καπάκι για άλλα 20 λεπτά.