Ριζότο με γαρίδες και σαφράν

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ ρύζι (για ριζότο arborio)
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • 50 γρ πιπεριές τρίχρωμες (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
  • Μισή τομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 100 ml σαφράν( θα το δείτε στο τέλος της συνταγής)
  • 3 γαρίδες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 400 ml νερό
  • Παρμεζάνα, βούτυρο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  • Καθαρίζουμε και σοταρουμε τις γαρίδες σε ένα κατσαρολακι και έπειτα τις βγάζουμε.
  • Σοταρουμε στο ίδιο κατσαρολακι τα λαχανικά, μόλις μαλακώσουν σοταρουμε και το ρύζι ελαφρός.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το σαφράν, μόλις πιεί το σαφράν βάζουμε νερό και βλέπουμε αν χρειαστεί αλλο νερό για να βράσει το ρύζι, βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις πιεί σχεδόν όλα τα υγρά στερούμε από την φωτιά και δένουμε (ανακατεύουμε) με παρμεζάνα και βούτυρο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΦΡΑΝ

  • 1 γρ σαφράν (δηλαδή 1 κουτάκι)
  • 500 ml νερό

Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το σαφράν στο κατσαρολακι με το νερό.

Το σκεπάζουμε και το αποθηκεύουμε μόλις κρυώσει στο ψυγείο αν δεν θέλουμε να το βάλουμε όλο.