Υλικά:
2 κιλά καθαρισμένα μήλα
600 γρ καστανή ζάχαρη
Λεμόνι
Παρασκευή:
Καθαρίζουμε και βάζουμε τα μήλα στο μουλτι με λίγο νερό και τα πολτοποιουμε ( ανάλογα πόσο χοντροκομμένη θέλουμε την μαρμελάδα)
Βάζουμε τα μήλα στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμονιού ( το λεμόνι βοηθάει να μην ζαχαρωσει η μαρμελάδα)
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να αρχίσει να πήζει η μαρμελάδα.
Τσεκαρουμε αν είναι έτοιμη βάζοντας λίγη μαρμελάδα σε ένα πιάτο να κρυώσει και βλέπουμε αν έχουμε φτάσει στην υφή που θέλουμε.