Μαρμελάδα μήλου

στις

Υλικά:

2 κιλά καθαρισμένα μήλα

600 γρ καστανή ζάχαρη

Λεμόνι

Παρασκευή:

Καθαρίζουμε και βάζουμε τα μήλα στο μουλτι με λίγο νερό και τα πολτοποιουμε ( ανάλογα πόσο χοντροκομμένη θέλουμε την μαρμελάδα)

Βάζουμε τα μήλα στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμονιού ( το λεμόνι βοηθάει να μην ζαχαρωσει η μαρμελάδα)

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να αρχίσει να πήζει η μαρμελάδα.

Τσεκαρουμε αν είναι έτοιμη βάζοντας λίγη μαρμελάδα σε ένα πιάτο να κρυώσει και βλέπουμε αν έχουμε φτάσει στην υφή που θέλουμε.