Ψωμί σταρένιο

στις

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι το μάνα

550 ml χλιαρό νερό

20 γρ αλάτι

10 γρ ζάχαρη

50 ml ελαιόλαδο

25 γρ μαγιά νωπή

Παρασκευή:

Βάζουμε το νερό, την ζάχαρη , το ελαιόλαδο και την μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι ,το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μετά με πετσέτες για να το διατηρήσουμε ζεστό.

Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα και μετά το κόβουμε και το πλάθουμε σε καρβέλια.

Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα ακόμα.

Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 190 για 40 λεπτά.