Υλικά:
1 κιλό αλεύρι το μάνα
550 ml χλιαρό νερό
20 γρ αλάτι
10 γρ ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο
25 γρ μαγιά νωπή
Παρασκευή:
Βάζουμε το νερό, την ζάχαρη , το ελαιόλαδο και την μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι ,το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μετά με πετσέτες για να το διατηρήσουμε ζεστό.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα και μετά το κόβουμε και το πλάθουμε σε καρβέλια.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα ακόμα.
Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 190 για 40 λεπτά.