Pizza με μανιτάρια, τομάτα και γαλοπούλα

στις

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 1.400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 πρεζες ζάχαρη
  • 3 πρεζες αλάτι
  • 9 γρ μαγιά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΥΜΗΣ

  • Σε μια μπασινα βάζουμε την μαγιά και το χλιαρό νερό.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ζυμωνουμε.
  • Ξεκουράζουμε την ζύμη για μιάμιση ώρα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Μανιτάρια
  2. Τομάτα φρέσκια
  3. Γαλοπούλα καπνιστή
  4. Ενταμ
  5. Μοτσαρέλα φρέσκια

Για την σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε :

  1. 300 ml πουλπα τομάτας
  2. 50 ml ελαιόλαδο
  3. Αλάτι, πιπέρι
  4. 1 πρέζα θυμάρι ξερό

Τα περνάμε με το μπιμερ δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι (δεν την βράζουμε θα ψηθεί στον φούρνο).

Ανοίγουμε και στρώνουμε την ζύμη σε ενα ταψί. Βάζουμε την σάλτσα, μετά το τυρί και στο τέλος τα υπόλοιπα υλικά .

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 για 20 λεπτά περίπου. Αυτό το βλέπουμε ανάλογα τον φούρνο.

  1. Τα τυριά πρέπει να είναι δύο προς ένα δηλαδή 200 γρ. ενταμ και 100 γρ μοτσαρέλα.
  2. Την ζύμη πρέπει να την ανοίξουμε καλά γιατί αν είναι χοντρή θα γίνει σαν ψωμί. Οπότε ανάλογα με το ταψί που έχουμε βάζουμε την ανάλογη ποσότητα. Αν μας περισσέψει ζύμη μπορούμε να την κρατήσουμε στην κατάψυξη για άλλη φορά.