Κέικ με χουρμάδες & βανίλια

Υλικά:

150 γρ. αραβοσιτελαιο

250 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι

300 γρ. χυμό πορτοκαλιού

50 ml γάλα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

200 γρ. Καστανή ζάχαρη

5 τεμ βανιλινη

1 αυγό

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Παρασκευή:

Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν λίγο το αυγό με την ζάχαρη στην μεγάλη σκάλα του μίξερ.

Στο μουλτι βάζουμε τους χουρμάδες μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα και πολτοποιουμε τους χουρμάδες.

Το βάζουμε στο μείγμα με το αυγό και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.

Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά & ανακατεύουμε για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα ακόμα.

Τοποθετούμε το μείγμα του κέικ σε ένα ταψί μα αντικολλητική λαδόκολλα & ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180 για 40 λεπτά περίπου.

( Μπορούμε να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο με ένα μαχαιράκι καρφώνοντας το κέικ ,αν βγεί στεγνό χωρίς υγρασία είναι έτοιμο)