Σαλάτα με λάχανο καρότο & sauce πορτοκαλιού

Υλικά:

Μισό λάχανο άσπρο

Μισό λάχανο κόκκινο

5 καρότα μεγάλα

50 ml χυμό λεμονιού

100 ml χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

300 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:

Κόβουμε το λάχανο στο λεπτό, τρίβουμε το καρότο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Στο μίξερ βάζουμε το πορτοκάλι,το λεμόνι,το λάδι, αλάτι, πιπέρι & το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να δέσουν.( Όχι περισσότερο απ’ ότι πρέπει γιατί θα κόψει)

Το βάζουμε στην σαλάτα & πιέζουμε με τα χέρια να μαλακώσει η σαλάτα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και σερβίρουμε.