Γιουβέτσι με μπούτι κοτόπουλο

στις

Υλικά:

1 κιλό μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμενο χωρίς πέτσα

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

500 γρ σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη

Αλάτι, πιπέρι

Μπαχάρι

Ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Παρασκευή:

  • Πολτοποιουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο
  • Το βάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελωσει
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την σάλτσα ντομάτας , μόλις πάρει βραση βάζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα
  • Προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και μόλις πάρει βραση χαμηλώνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
  • Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει και μόλις αρχίζει να φουσκώνει κλίνουμε την φωτιά και αφήνουμε με κλειστό καπάκι να φουσκώσει για μισή ώρα ακόμα.
  • Ανακατεύουμε να ξεκολλήσει και έτοιμο.