Πένες ολικής με κιμά μοσχαρίσιο

στις

Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια

1 σκόρδο

400 γρ σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη

Μπαχάρι

Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Δάφνη

Παρασκευή:

Πολτοποιουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά.Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη,το μπαχάρι και το ελαιόλαδο.

Με ένα σύρμα ( φουε) σπάμε τον κιμά,μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας.

Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα προσθέτουμε την δάφνη και καλύπτουμε με νερό.

Μόλις πάρει βραση , βράζουμε για μιάμιση ώρα .

Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

Για να βράσουμε τις πένες χρειαζόμαστε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Μόλις βράσει το νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 17 λεπτά. Στραγγίζουμε και λαδωνουμε να μην κολλήσουν.