ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ κριθαράκι
- 300 γρ καθαρισμένες γαρίδες
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 150 γρ τομάτα κονκασε
- 1 φρέσκια ντομάτα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 δάφνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζάχαρη
- Πάπρικα γλυκιά
- Μαϊντανό, θυμάρι φρέσκο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθάρι όπως τα μακαρόνια. Στην συνέχεια όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και το κρυώνουμε με λίγο νερό.
- Σοταρουμε πρώτα τις γαρίδες , μετά το κρεμμύδι και στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Ρίχνουμε λίγο νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά και μόλις πάρει βραση αφαιρούμε τις γαρίδες για να μην παραβρασουν.
- Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και στην συνέχεια ρίχνουμε το κριθάρι με τις γαρίδες , μόλις δέσει είναι έτοιμο.